Over ModuPark

ModuPark staat voor modulaire parkeercapaciteit: een tijdelijke parkeergarage, die u in elke vorm, grootte en uitstraling kunt neerzetten.

Zit u in een groot binnenstedelijk reconstructieproject en komt u parkeerruimte tekort? Vraagt de bouw van uw nieuwe parkeervoorziening meer tijd dan verwacht? Dan is ModuPark een snelle en goede oplossing.

Modulair bouwpakket
De parkeergarage bouwen we met prefab betonnen en stalen elementen, in een uitgekiende robuuste constructie. We werken met grote betonnen overspanningen van 16 meter. Daardoor staan er geen kolommen in het zicht. Zo creëren we een aangename en sociaal veilige parkeervoorziening.

Gebruiksvriendelijk
Parkeerders hebben alle zicht en overzicht. De inrichting is intuïtief, met eenrichtingsverkeer en prettige hellingbanen zonder ‘wokkels’. U heeft brede parkeervakken van 2,5 meter, die haaks op de rijbaan staan. De constructie is open, waardoor er geen mechanische ventilatie nodig is. Dat scheelt weer in de exploitatie- of onderhoudskosten.

In 5 stappen
Zo werkt ModuPark in 5 stappen naar volwaardige parkeercapaciteit:

 • Stap 1: schets
  Op basis van uw uitgangspunten en programma van eisen maken onze experts een schets. Hierin staat de indeling, het aantal bouwlagen, de routering en het exacte formaat. Ook bepalen we de bouwmethode voor de fundering: heien, trillen, boren of gieten.
 • Stap 2: customizen
  In deze stap zorgen we voor finetuning van de plannen. Zo verwerken we uw specifieke wensen voor de aankleding van de gevel, voor de bouwmethode en de binnenzijde.
 • Stap 3: plannen
  Onze werkvoorbereiders gaan nu aan de slag. Ze bereiden de plannen voor en stemmen af met andere bouwers en omgeving. Doorlooptijd van deze stap is circa 3 maanden.
 • Stap 4: bouw
  We starten met de fundering. Dit duurt meestal 6 weken.
  Daarna begint het bovengronds bouwen, waarvoor alle prefab-elementen op trucks met diepladers worden aangevoerd. Dit kan just in time, zodat overlast voor verkeer en omgeving minimaal is. Dit duurt circa 4 weken.
  Ten slotte de afbouw. Afhankelijk van het afwerkingsniveau duurt dit 2 tot 6 weken.
 • Stap 5: demontage
  Hetzelfde proces als stap 4, maar dan in omgekeerde volgorde. Dit proces is in een paar weken gereed. De funderingspalen kappen we onder het maaiveld af. Alsof er nooit iets gestaan heeft.

De voordelen van ModuPark op een rij

Circulair en duurzaam
De bouwmodules zijn build for a lifetime. Maar de constructie maakt het mogelijk dat u de garage slechts tijdelijk gebruikt. Na afloop demonteren we de garage volledig om hem elders weer opnieuw op te bouwen. 

Customizable
U kiest de capaciteit, vorm of hoogte die u nodig heeft. Van 1 tot 6 verdiepingen hoog, tijdelijk of permanent. En of u nu reclamedoek of bamboe wilt: elke gevelafwerking is mogelijk. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw parkeerbehoefte. 

Snelle bouw, lage kosten
In 3 maanden kan hij al staan, van fundering tot en met oplevering. Door die snelheid zijn er weinig manuren en materieel nodig. Dat beperkt de kosten enorm, en houdt de overlast beperkt. 

Slim financieren
Koop (met terugkoop), huur of lease: u beslist wat het best in uw project en budget past. Ook kunnen we direct afspraken maken over terugkoop. De bouwmodules hebben een hoge restwaarde, de afschrijving is beperkt.