Omgevingsmanagement

Omgevingsmanagement is voor ons een natuurlijk onderdeel van de projecten. Wij realiseren ons werk met respect voor de omgeving. Iedere plek is weer uniek.

Wij verdiepen ons in de omgeving en de stakeholders en hebben oog voor hun wensen en zorgen. Onze aanpak heeft al op meerdere projecten geleid tot een waardering vanuit de omgeving met ruim een 8. Een voorbeeld van uitstekend omgevingsmanagement is de realisatie van de ondergrondse parkeergarage Kustwerk Katwijk. Hier hebben wij een “open hart operatie” uitgevoerd langs de boulevard in de duinen. Midden in de zomer waren wij volop bezig en hebben ondertussen gezorgd dat het strand en de strandpaviljoens bereikbaar waren, het verkeer over de Boulevard door kon gaan en de omwonenden prettig konden wonen. Dit is door de omgeving gewaardeerd met een 8+ en dat is waar we het voor doen. Het was een enorm mooie uitdaging om in dit drukke gebied te bouwen.

De lessons learned hebben we meegenomen naar het project ondergrondse fietsenstalling Kleine-Gartmanplantsoen nabij het Leidseplein in Amsterdam. Daar realiseren we, onder één van de drukste pleinen van Nederland, een fietsparkeergarage voor ruim 2.000 fietsen. Hier was de uitdaging om letterlijk de winkel open te houden. Zowel de ondernemers als omwonden en alle verschillende verkeersstromen (tram, bus, auto, fiets en voetganger) moesten zo min mogelijk gehinderd worden. Mensen die de weg wel kennen en mensen die de situatie totaal niet kennen, zoals de vele toeristen. Dit project is een voorbeeld van hoe we in staat zijn om op een plek met minimale bewegingsvrijheid een prachtig project te realiseren zonder de toegankelijkheid van het Leidseplein te schaden. Bij dit project hebben wij ook de kennis van onze moederorganisatie goed kunnen gebruiken, Dankzij deze expertise kunnen wij op 2,5 meter van een gevel van een horecaondernemer bouwen zonder schade te veroorzaken.

Goed omgevingsmanagement helpt zowel de omgeving als ons eigen werk. Onze uitdaging is het bouwproces zo vloeiend mogelijk zonder schade en met zo min mogelijk hinder te laten verlopen.